dinsdag 27 september 2011

Snoeppot


Net als ieder ander kind lust het Kind best graag een snoepje. Als moeder heb ik daar ook niet veel problemen mee, een snoepetend kind. Dus hebben wij een snoeppot. Ziet er best gevuld uit, niet?


Toch is het Kind er niet bepaald gelukkig mee, die snoeppot. Om te beginnen heeft de Echtgenerd ooit, in een vlaag van verstandsverbijstering, gezonde snoepjes gekocht. Rozijntjes in een yoghurtlaagje (da's dat zakje van een bepaald huismerk). Enne, gezonde snoepjes?? Die bestaan niet. Dan zouden het verantwoorde tussendoortjes heten en da's iets heeeeeeel anders (aldus het Kind en eigenlijk ook de mama). Maar ondertussen nemen die toch wel wat ruimte in de snoeppot in beslag.

En nu heeft zijn (o zo gemene) moeder een regel: er gaan pas nieuwe snoepjes in de snoeppot als de ouden zijn opgegeten. Dit om te voorkomen dat alleen de allerlekkerste snoepjes eruit worden gevist en de minderen maar weggegooid moeten worden. Tenminste, als het aan het Kind ligt, daar denkt zijn (o zo gemene) mama dus duidelijk anders over.

Laatst kregen wij bij de bestelling bij Albert (boodschappen worden bij ons bezorgd, soms heeft leven met fibromyalgie ook z'n voordelen) als promo-artikel een zak van deze dingen:

Katja, dat valt zeker weten in de categorie 'snoep', dus hop, die gingen in de snoeppot. Om er vervolgens niet meer uit te komen. In het dropje zit namelijk heel gemeen een flinke dot salmiak verstopt en salmiak.... dat lusten wij hier in huis niet.

Maar ja, nu zitten we dus met die (stomme) regel van die (o zo gemene) mama. Want zo lang die hele vieze snoepjes in de snoeppot zitten..................

En dus is de (o zo gemene) mama op zoek naar een manier om wel consquent te blijven maar ook het Kind niet onnodig te laten lijden. Dus, lieve bloglezers..... wie helpt ons uit de brand? Houdt er iemand wel van dropjes met salmiak? Wie maakt ons los????*

*In de buurt komen we ze hoogstpersoonlijk brengen. Voor mensen verder weg sturen we ze gratis en voor niets per post.

1 opmerking:

  1. Ha, hier ook die regel van eerst alles op en dan pas weer nieuw snoep.
    Enne: salmiaklollies vind ik heerlijk, dus die dropjes wellicht ook. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen