zondag 25 september 2011

Geluksmomentje


Elke dag heb ik een klein geluksmomentje, nou ja, bijna elke dag. Het is een heel klein momentje maar eentje waar ik intens van geniet. Het toetje. Een kop koffie met melk en suiker en een 'eigengebakken iets'.

Dus maakte ik me niet al te druk toen ik een verkennend gesprek met een dietiste had om te zien of mijn voedingspatroon zou kunnen helpen bij het verminderen van mijn fibromyalgie-klachten. Ik was best bereid om veel te laten staan zolang ik mijn geluksmomentje maar mocht houden. Dat dat een kleinere portie zou kunnen worden, daar was ik bereid om over na te denken.

Tot ze me mailde met haar voorstel, gebaseerd op het paleo-idee. Toen realiseerde ik me dat eten voor mij meer betekent dan alleen maar voeding. Eten is sociaal, eten is ontspanning en eten is een moment om intens gelukkig in te zijn. En dacht ik al snel: “dat idee, dat vind ik helemaal niets.”

Stel je voor dat dit het laaste beeld van mijn geluksmomentjes zou zijn:


Brrrrr.......... Ook de kat vind dat idee maar helemaal niets.


Ik ben benieuwd: Wat is jouw kleine geluksmomentje van de dag?


5 opmerkingen:

 1. Een knuffel van oudste of jongste. Een glimlach, een lekker kopje thee. Bloggen, lezen, kletsen. De blauwe lucht, zoveel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wist niet dat het Paleo heette. Maar ik eet sinds een paar weken ongeveer zo om af te vallen en ik moet zeggen dat ik veel minder klachten heb van mijn fibromyalgie. Ik moet zeggen dat het wel wend omdat je veel wel mag eten. Althans die vrijheid heb ik denk ik. Ik doe wel een en ander opvrolijken met een sausje oid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @biederman: het Paleo-dieet maar ook het South Beach dieet gaan uit van minder tot geen (bewerkte) koolhydraten zoals granen en aardappels e.d. Dat dit effect heeft, daar ben ik het helemaal mee eens. Ook ik merk grote verschillen in mijn energieniveau als ik eet volgens deze methoden. Daarnaast is dat ook wetenschappenlijk aangetoond.

  Wat betreft het Paleo-dieet heb ik nogal moeite met de aanname dat door te eten zoals de 'oermens' allerlei problemen/aandoeningen zullen verdwijnen. Dit zijn nogal wat speculaties die moeilijk te controleren zijn - de oermens bestaat niet meer en onze huidige omgeving is compleet anders dan de zijne. Er spelen volgens mij nogal wat meer factoren mee dan alleen voedingspatroon.
  Ook vind ik het een heel dure manier van eten, die niet voor ieder gezin op te brengen is.

  Wat betreft mijn dieet: als compromis hebben we inmiddels afgesproken dat ik eet volgens de principes van South Beach waarbij ik wat minder let op de glymische index en waarbij ik wel mijn 'geluksmomentje' behoud. Op deze manier moet het (hopelijk) mogelijk zijn om voor langere tijd deze manier van eten vol te kunnen houden. Overigens krijg ik er ook een heel bataillon aan voedingssuplementen bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enne oeps, ik zit te suffen: Bietelman niet Biederman. Mijn oprechte excuses.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Lenavanka, Ik denk dat je helemaal gelijk hebt door een en ander aan je wensen/behoeften aan te passen. Ik geloof ook niet dat dit oerdieet allerlei kwalen laat verdwijnen, dan waren we wel gezonder geweest hihi.

  BeantwoordenVerwijderen