zondag 30 oktober 2011

Broodje Klus


Vorig weekend deden de Echtgenerd en ik weer eens een kluspoging. Ooit moet dat huis toch klaarkomen niet? We hadden een heel mooi plan van aanpak wat compleet spaak liep toen de deur die eventjes omgeruild moest worden, iets meer uitdaging bood dan van te voren ingeschat. Toen na 3 uur noeste arbeid de deur ook nog eens niet bleek te passen (als in helemaal niet, never nooit niet), hadden we het wel weer gehad.... voor dat weekend...... met klussen......

Gelukkig had ik wel boodschappen gedaan zodat wij even later zaten te genieten van een Broodje Klus.

Men neme:

2 biologische meergranen afbakbroodjes (geloof me, die zijn 10x lekkerder)
2 kalfsworsten van de slager om de hoek (of andere lekkere worsten/worstjes natuurlijk)
1 tomaat
1 grote hand gesneden ijsbergsla
een klein handje fijngehakte bladpeterselie
3 fijngehakte cornichons (of een augurk)
een theelepel kappertjes ook fijngehakt
3 eetlepels halvanaise (of mayonaise, of ….)
3 eetlepels kwark (of yoghurt, maar die was op)
een paar druppels tabasco naar smaak
zout en peper

Bak de broodjes volgens de instructies af in de oven. Braad de worstjes in de pan. Snijd de tomaat in hele dunne plakjes.

Voor de dressing: Meng de halvanaise en kwark door elkaar. Voeg de cornischons, peterselie, kappertjes en tabasco toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes overdwars open maar niet helemaal door. Smeer de binnenkant in met de dressing. Vul met de sla en plakjes tomaat. Snijd de worsten in de lengte doormidden en leg deze in het broodje. Verdeel de overgebleven dressing over de worst en smullen maar.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit, die broodjes klus.
    En hoe staat het nu met het klussen?

    BeantwoordenVerwijderen