woensdag 3 augustus 2011

Hartige Taart met Tomaat, Mozarella en Basilicum


Als je keuken er zo uitziet, dan is koken een uitdaging. Afhalen/bestellen wordt als het langer dan een paar dagen duurt een kostbaar geintje. Magnetrons vind ik ondingen en heb ik toen ik geen spenen en flessen meer hoefde te steriliseren subiet verbannen. Dus leefden wij de afgelopen tijd op AH ovenmaaltijden. Die voor kant-en-klaar maaltijden best aardig waren. Waarbij je er rekening mee moet houden dat kant-en-klaar in mijn woordenboek valt in de categorie scheldwoorden.

Dus hoog tijd voor iets wat meer ambachtelijks tijdens het avondeten. Omdat het werkblad nog niet gebruikt mag worden, doet de bovenkant van mijn fornuis dienst als aanrecht. Niet handig als je ook pannen op het gas wilt hebben.
Wat te doen? Ineens schoot me een hartige taartrecept met feta te binnen dat ik ooit eens bedacht omdat ik geen zin had om in een warme pan te roeren en waarbij ik allerlei dingen rauw in de taartvorm had geploinkt.

Simpel maar effectief, zeg maar. En lekker. Veel lekkerder dan een kant-en-klaar maaltijd.

Omdat de mozarellaballetjes toch echt opmoesten en ik geen zin had om in dozen te zoeken naar het potje zwarte olijven, waarvan ik toch echt zeker weet dat ik het in huis moet hebben, is dit wat ik uiteindelijk heb gebrouwen:

Hartige taart met cherry tomaatjes en mozarella

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • olijfolie of roomboter
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 pakje mozarella balletjes
  • 1 bos basilicumblaadjes
  • 3 lenteuitjes
  • 4 eieren
  • 70 ml melk
  • peper (en zout)
  • +/- 100 gram Parmesaanse kaas


Verwarm de oven voor op 200ÂșC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een taartvorm in. Ik gebruik normaal altijd olijfolie maar omdat die nog ergens in een doos verstopt zat, werd het deze keer roomboter.

Halveer de cherry tomaatjes. Hak de basilicumblaadjes grof in reepjes. Snijd de lenteuitjes in fijne ringetjes.

In een kom; kluts de eieren met de melk en wat peper (en zout). Ik kon ook het zout niet vinden en heb het weggelaten. De Parmesaanse kaas is zout genoeg dus missen deden we het niet.

Overlap de taartvorm met het bladerdeeg. Ik neem nooit de moeite om het eerst als een lap uit te rollen maar knip en plak de stukken in de vorm en druk de naden stevig aan.

Verspreid eerst de lenteuitjes en basilicumblaadjes over de bodem Voeg daarna de cherry tomaatjes en de mozarella bolletjes toe. Verspreid het eiermengsel over de vulling en strooi als laatste de Parmesaanse kaas over de taart.

Circa 40 minuten in de oven.

2 opmerkingen: