maandag 30 april 2012

En hierna hou ik erover op..............


Afgelopen week werd ik weer geconfronteerd met zo'n vervelend fibro-feitje.... Conditie is belangrijk, conditie moet je op peil houden en doe je dat niet, dan vliegt 'ie ineens met sprongen achteruit. Natuurlijk gebeurt dit bij iedereen maar met fibromyalgie gaat dat dus effies een beetje boel harder, zeg maar.
Dus als je na een kop thee over je been gegooid te hebben opeens 2 weken stil moet zitten...... Yep, daahaag conditie! Die is een beetje kwijt.

Nog een ander fibro-feitje is dat het met fibromyalgie veeeeeeeeeeeeeel langer duurt voor je die conditie weer een beetje hebt opgebouwd. 2 weken stilzitten gaat me zo'n 4 – 6 weken minimaal kosten voor ik weer een beetje fit ben. Met als gevolg dat ik weer in huis rondhang. Niet vanwege mijn been, daar gaat het inmiddels weer goed mee, maar omdat die 2 weken stilzitten mijn conditie overhoop hebben gegooid en ik dus niet of nauwelijks weerstand kan bieden tegen die stomme, suffe, oer- oer- en intens vervelende fibromyalgie. Daarom doe ik elke keer kleine beetjes, knip ik taken op – als ik ze al niet delegeer – en hou ik me rustig. Zo moest ik tot mijn grote ergernis weer ouderwets een feestje afzeggen en bereid ik me voor op 2 weken van moe zijn, weinig kunnen en pijn. Hopelijk gaat het daarna weer wat makkelijker en ben ik over een week of 6 weer op het punt waarop ik 2 weken geleden zat..... vol energie en leuke plannen.

Dus zoals ik al eerder deze week tegen mijn jongste broertje preekte en echt neem deze wijze les van me aan: gooi nooit een hete kop thee over je been....... da's echt niet slim, nie!

….. met of zonder fibromyalgie........

2 opmerkingen:

  1. Balen zeg dat dit ook nog een bij-effect is. :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pfff amai niet leuk zeg.....wat kan ik je zeggen om je een klein beetje op te beuren ...euuuuu.... ik heb al weken lang zeer aan mijn rug? Kan amper mijn bed opmaken? of gewoon mijn kousen aantrekken doet al zeer .......

    BeantwoordenVerwijderen