woensdag 2 mei 2012

Waar zit nou die winkel?


Onderweg naar de plaatselijke bloemenkiosk, herkent mijn moeder vaag de omgeving. “Dit is toch vlakbij die winkel waar ik met oma altijd naar toe ga?” Vraagt ze terwijl ze zoekend om zich heen kijkt. “Moeten we daarvoor niet naar links?

Nee, die is daar verderop;” antwoord ik, terwijl ik rechts de straat schuin voor ons in wijs. “Die kledingwinkel zit net voorbij de bloemenkiosk.

Want die winkel is vlak bij een viaduct.” Ze heeft nog steeds niet helemaal de klik gelegd en is nog steeds op zoek naar herkenningspunten. “Ja, als je vanaf oma komt aanrijden, rijdt je dat viaduct onderdoor;” antwoord ik, terwijl ik naar het gevaarte links van ons wijs; “en dan rijdt je die straat in;" ik wijs weer schuin-rechts; "en dan ben je er.

Mmh... nee hoor, die winkel zit daar, aan die kant;” zegt ze wijzend naar links; “aan de andere kant van dat viaduct.”

Mam, geloof me, hij zit daar in die straat!” Terwijl ik nadrukkelijk naar rechts wijs.

Weet je het zeker? Volgens mij zit hij toch echt aan de andere kant van dat viaduct!” Herhaalt m'n moeder nog eens naar links wijzend.

Nee, mam, echt niet!” Terwijl ik een wanhopige zucht niet uit mijn stem weet te houden...... "Hij zit DAAR!”

Oh, nu zie ik het!” Al bikkelend zijn we verder gelopen en staan inmiddels aan het begin van de eerder genoemde straat. “Je hebt helemaal gelijk. Hij zit daar verderop!

Dat zei ik toch, mam!!! Jeetje, wat ben jij eigenwijs!

…. ach, wat zal ik zeggen: het is een familietrekje.............. Het Kind heeft er ook last van en die heeft het weer van ZIJN moeder...........

2 opmerkingen: