zondag 12 februari 2012

Ring


Ah jakkes! Ziet mijn hand er echt zo bleek en rimpelig uit? Is het eerste wat door mijn hoofd schiet als ik de foto op scherm zie. En die kras daar op mijn pink, da's ook niet echt fraai. En oh, wat balen dat ik mijn nagels net weer heb geknipt, omdat het Kind altijd piept als ze te lang worden. Nee, dit is niet de meest fraaie foto van mijn hand.

Maar daarom nam ik die foto helemaal niet. Dat het winter is en we een puppy hebben en dat mijn handen daar onder lijden..... dat spreek voor zich.

Die foto nam ik vanwege de ring, daar aan mijn ringvinger. Die daar....... Da's mijn 3e project bij edelsmeden. Gemaakt van alpaca en anders geworden dan ik had gedacht, maar eigenlijk veel en veel leuker!

Hoe meer ik maak, hoe leuker ik het vind...... Eigenlijk heb ik weer dezelfde technieken gebruikt maar door het andere materiaal voelde het alsof ik met iets nieuws bezig was. Alpaca is veel harder dan messing en dat merkte ik dan ook meteen toen ik de bolvorm probeerde te maken.

Ik vind het zo ontzettend leuk om een idee om te zetten in een sieraad en ben (gelukkig) elke keer weer blij met het resultaat. Voor mijn volgende project moet ik weer gaan solderen (brrrr, da's een naar precisiewerkje) en misschien kan ik iets doen met het zetten van een steen. Ik moet nog eens flink gaan nadenken wat ik met die opdracht ga doen.

Maar wat het ook wordt, ik ben nu al benieuwd naar het resultaat!

2 opmerkingen: