donderdag 23 februari 2012

8 jaar!


Met een schaal vol piratenbrownies en uitnodigingen voor zijn piratenfeest vertrok mijn kleine piraatje vandaag naar school. 8 jaar oud en trots als een pauw! Echt jarig! Echt 8 jaar. En dan ook echt, niet alleen in jaren maar ook in zijn gedrag, hij is 8 en wordt zelfstandiger met de dag.
Ja, hij wordt groot. Ja, 't lijkt allemaal zo snel gegaan en elk jaar vind ik hem leuker en leuker...... ook al plak ik hem met regelmaat achter het behang.

Supertrots ben ik. Niet alleen op mijn 8-jarige zoon omdat hij 8 is maar ook om de keuzes die hij heeft gemaakt. Hij wilde zelfgebakken brownies en geen snoep. Hij wilde een feestje thuis met knutselen en daarvoor leuke kaarten, zelfgemaakte wel te verstaan. En dan gloei ik van binnen omdat hij duidelijk kiest voor iets eigens en niet voor de glimmende eenheidsworst die in de winkels ligt. Het is fijn om te merken dat hij uit zichzelf die waarden overneemt die ik zo ontzettend belangrijk vind en dat hij zich vrij genoeg voelt om zich niet aan te passen maar te kiezen voor de dingen die hij leuk vindt. Dus ja, ik ben trots.....

Stiekem ben ik ook trots op mijzelf omdat het me maar mooi weer gelukt is zijn wensen waar te maken. Brownies versierd met piratenhoudertjes en vlaggetjes die ik laatst in een opwelling had gekocht. De kaarten waren een middagje lekker fröbelen en beter gelukt dan ik zelf had verwacht. Dus trots zwaaide ik hem na toen hij daar zo liep. 8 jaar oud en vandaag jarig.
 

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd!!! En wat heerlijk, een kind dat zichzelf durft te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een stoere uitnodigingen! En die brownies zijn ook helemaal voor de win. Net als hij. En jij. :) Geniet ervan, van die eigenheid in je zoon! Prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen