maandag 20 februari 2012

Tulpen

Een tijdje terug verbaasde ik mijzelf. 't Was weer zo'n dag dat alles uit mijn tenen moest komen en ik hing op de bank tv te kijken. Tot mijn ogen omhoog getrokken werden naar de vaas die op de schoorsteenmantel stond en ik mij verwonderde over de manier waarop het licht op de tulpen viel. De zon scheen en wierp banen licht over de bloemen heen. Prachtig gewoon.

En voor dat ik het wist, was ik van de bank gekropen en stond ik daar met mijn camera druk vanuit allerlei hoeken te proberen dat mooie licht op de tulpen te fotograferen. Sterker nog, niet veel later had ik de andere vaas tulpen die op de eettafel stonden op de grond midden in dat mooie licht gepositioneerd en lag ik ervoor om ook daar foto's van te nemen.

Op dat soort momenten merk ik verschil met afgelopen jaren. Tegenwoordig lukt het me steeds beter om dit soort inspiratie-momenten te pakken en er iets van te maken in plaats van echt nergens de fut vandaan kunnen peuteren om van die bank te komen Terwijl ik door dit soort momenten wel te benutten juist ontzettend veel energie krijg.

Uiteindelijk had ik zo'n 100 foto's, waaronder een flink aantal minder goed gelukte, een handjevol compleet onscherpe maar ook een behoorlijke stapel die ik wel erg mooi vond. Maar ja, voor je die dan weer hebt teruggebracht tot een acceptabel blog-aantal en ze allemaal hebt verkleind...............

Daar gingen dus wat dagen over heen. Anyhoedel.... Ik, 2 vazen tulpen, mooi licht, een verborgen beetje energie en een camera! Zie hier het resultaat:
 

 


1 opmerking: