Sinds ik in november van mijn diëtiste
richtlijnen hoe ik het beste kan eten en supplementen heb gekregen,
ben ik bezig om die manier van eten in mijn systeem te krijgen. Op
zichzelf niet eens zo'n hele opgave omdat ik voor een groot deel al
me aan die richtlijnen bleek te houden maar de afgelopen maanden was
daar toch behoorlijk de klad in gekomen. Wat verjaardagen, ziekdagen
en andere excuses en toen ik eens kritisch naar ons menu van de
afgelopen tijd keek......... oepsie....
Op zichzelf is dat heel normaal,
verzekerde de diëtiste mij, een paar weken geleden. Dit soort
wijzigingen in gedragspatronen daar schijn je minimaal een jaar voor
nodig te hebben en als je bedenkt dat ik afgelopen jaar meerdere van
dit soort wijzigingen in gang heb gezet..... Dat het me nog niet
helemaal lukte, vond zij de normaalste zaak van de wereld.
Hoe dan ook, het was hoog tijd om weer
wat gezonder te gaan eten. Deze keer probeer ik het ook wat
systematischer aan te pakken en maak ik weekmenu's voor niet alleen
het avondeten maar ook voor de lunch. En stiekem vind ik dat
eigenlijk wel prettig werken en steek ik op deze manier ook weer meer
aandacht in wat ik klaarmaak.
Omdat ik het nog al snel koud heb, is
het voor mij handig om bij de lunch iets warms te eten. Deze soep is
supersnel klaar en met een salade ernaast voor mij de ideale lunch.
Paprika-tomatensoep met tijmolie
Ingrediënten:
3 tomaten, in stukken gesneden
2 rode (punt)paprika's, in stukken
gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, fijngesneden
Olijfolie om in te bakken
Olijfolie, extra vierge
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1 blokje kippenbouillon
¾ liter water
Nodig:
Staafmixer of blender
Doe een beetje gewone olijfolie in een
ruime pan en fruit hier op een laag vuur de knoflook en ui in. Voeg,
als de ui glazig is, de gesneden tomaten en paprika's toe en roer
alles een minuut of wat goed door elkaar. Voeg het water en
bouillonblokje toe en eventueel wat peper. Breng de soep aan de kook
en laat zo'n 15 minuten pruttelen. Hierna kun je de soep door de
blender halen of met een staafmixer pureren. Breng op smaak met zout
en peper.
Verwarm ondertussen in een klein
pannetje 4 eetlepels extra vierge olie met daarin de tijmblaadjes op
een laag vuurtje zodat de tijmsmaak goed in de olie trekt.
Schep de soep in een kom (meerdere mag
ook natuurlijk) en voeg een beetje van de tijmolie toe.
Ook errug lekker met wat brood of een
simpele hartige taart, natuurlijk!
mmm lekker!
BeantwoordenVerwijderen